Жозе Моуриньо заговори с детски ентусиазъм за следващата си работа в интервю, дадено за "Скай спортс" от дома му в Португалия.

Специалния е без работа като треньор от декември, когато бе уволнен от Манчестър Юнайтед. През месеците след Нова година бе анализатор в телевизионни студия на Шампионската лига.

"За първи път от 20 години по това време на годината съм у дома в Сетубал - каза Моуриньо. - Семейството ми е доволно, приятелите ми също. Казват ми да си почивам. Но аз не съм щастлив, защото без футбола не мога да бъда напълно щастлив.

Зе (както е прякорът му като дете в Сетубал - б.а.) знае какво иска. Зе иска да е отново треньор и е пълен с огън и желание да го направи.

За първи път в кариерата ми имах време да седна и да помисля, да огледам нещата от много различни гледни точки. И знам точно какво искам да правя. Уча немски, за да бъда подготвен за всяка една от четирите най-силни лиги в света (Жозе говори свободно английски, италиански и испански - б.а.).

Целя се във възможно най-високото ниво. Такива са стандартите ми. Напълно съм готов за всяко предизвикателство.

Национален отбор? Не е за мен все още, това са мачове през два-три месеца, а аз искам да съм на работа всеки ден с моя отбор, постоянно."

Медийни информации в Испания свързват Жозе с работата в Реал, ако първите месеци на Зидан се окажат неуспешни през новия сезон. Байерн е друг вариант, след като настроенията в Германия са, че Нико Ковач не е в най-добрата ситуация и може да загуби работата преди Нова година.