Главният редактор на “Франс Футбол” Паскал Фере сподели за интересна възможност, която макар и закъсняла, би донесла радост на Роберт Левандовски и всички фенове на полската звезда на Байерн (Мюнхен). От изданието ще обмислят идеята да връчат “Златната топка” за 2020 година на деветката на баварците.

Лева остана втори в тазгодишното гласуване, отстъпвайки единствено на Лионел Меси, а през миналата година награда нямаше, като причина за това бе пандемията от COVID-19. Аржентинският победител заяви, че Левандовски е заслужавал отличието за 2020 година.

“Казаното от Меси беше добро и умно. Но не мисля, че трябва да прибързваме с подобни решения. Трябва да се позовем на демократичните принципи. Не можем да бъдем сигурни, че Левандовски щеше да спечели “Златната топка” миналата година, защото нямаше гласуване. Но честно казано, той щеше да има отличен шанс да стигне до наградата”, каза Фере.

Означава ли това, че макар и с голямо закъснение, гласуване за “Златната топка” за 2020 година ще има и ще отиде ли тя при Левандовски? Предстои да видим.

Полякът вкара зашеметяващите 41 гола за Байерн в първенството през миналия сезон, а като цяло завърши кампанията с 48 гола в 48 мача, помагайки на клуба да стигне до шест трофея в рамките на календарната 2020.