Когато видите коефициентите на букмейкърите за този мач, разбирате, че става дума за нещо съвсем специално. Финал за купа, в един двубой на неутрален терен, в който шансовете на единия отбор са толкова невзрачни, че са оценени със ставка от 1:67.

Зад гърба на този тим ще са 15 000 шумни фенове, както и целият свят. Всички ще искат това 1:67 да се материализира. Но надеждата не е голяма, деликатно казано.

"Лес Ербиер" е отбор от трета дивизия на Франция, който в неделя излиза в решителен мач за ... оцеляване и да не изпадне в четвърта лига! Но преди това идва дребната подробност, че прожекторите на славата ще са насочени към малкото отборче на финал за Купата, на "Стад дьо Франс", срещу най-богатия и скъп тим в света.

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

"Пари Сен Жермен" вероятно ще спечели този трофей. Обратното би било равносилно на това летяща чиния с иноземци да кацне върху НДК. Горе-долу.

До началото на тази година Лес Ербиер бе популярен с това, че през градчето редовно минава легендарната колоездачна обиколка "Тур дьо Франс".

Населението от 15 933 жители може да се побере 5 пъти в чашата на огромната арена в Париж, като изкупените 15 031 билета оставят отворен един важен въпрос: Какво, по дяволите, ще правят днес 902-ма достолепни граждани на Лес Ербиер!? Защо няма да са на мач!?

Отборът, напълно аматьорски, стигна финала след 7 мача. Победи "Балма", "Роморантен", "Анжюлеме", "Сейнт ло Манше", "Оксер", "Ланс" и "Шамбли". Нито един отбор от Лига 1. Но какво от това? Нали са на финал...

Снимка: Facebook

Снимки: Facebook

ПСЖ преследва поредния си требъл, след като вече стана шампион и спечели Купата на лигата. Бюджетът на парижани е 540 милиона евро за 2017 г., а този на "Лес Ербиер" - 2 милиона евро, но само, защото стадиончето за 5 хиляди души претърпя ремонт.

Средната посещаемост на единия финалист е 1450 души, а на другия - 46 911.

Е, искате да гледате футболна импресия на Давид и Голиат?

Довечера, 22,05 часа. Футболът е виждал какво ли не... но това май излиза извън рамките на разбиранията за "възможно".

Да не забравяме - великият Кройф бе казал: "Никога не съм виждал торба с пари да вкарва голове.". И все пак...