МВР отново провежда акция в сградата на Българския футболен съюз в Бояна. Органите на реда имат съдебна заповед за "претърсване и изземване", издадена с днешна дата.

Акцията се извършва от седем служители на МВР, които са се аргументирали, че само по подобен начин могат да се вземат необходимите им документи, които при предходната акция не са успели да получат.

Служителите на БФС са им предоставили достъп до всички офиси и канцеларии в сградата.  Междувременно работата на служители във футболната ни централа продължава, без да е прекъсвана от органите на реда.

В 15 ч футболните босове ще дадат пресконференция и ще покажат документи, които да отговорят на изнесените в журналистически разследвания на btv данни за злоупотреби при сделки на БФС в последните години. Те са свързани с договори за екипировка и лагери на юношески отбори у нас.

Акцията не е наложила промяна в програмата и брифингът ще се проведе.

Първата акция на МВР се проведе на 15 октомври, след скандалите по време на мача България - Англия ден по рано. Случилото се на въпросния мач накара премиера Бойко Борисов да поиска оставката на президента на БФС Борислав Михайлов.

Първата акция на служители на ГДБОП преди близо 40 дни бе далеч по-мащабна и в екшън стил, когато близо 40 униформени "атакуваха" кабинетите в Бояна и в сградата на БФС на ул. "Иван Асен II", за да изземат необходимите им файлове, папки и документация.

Шефът на Дирекция "Полиция" Христо Терзийски разкри преди дни, че от лятото тече разследване на футболните шефове, като използвани и специални средства.

Подозренията са в документални измами, но и в неправомерно изразходване на отпуснати целево средства от държавата за детско-юношески футбол.