Временният мениджърът на Манчестър Юнайтед Оле Гунар Солскяр потвърди информацията, че контрактът му с бившия му клуб Мьолде е прекратен.

Норвежецът почти сигурно ще бъде обявен като новия постоянен наставник на "червените дяволи", след като преобрази отбора и записа девет поредни победи като гост. С последната от тях извоюва място на четвъртфиналите в Шампионска лига за първи път от пет години.

"Не съм тук, за да се вълнувам, а да си върша работата. Не можеш да имаш два договора като треньор по едно и също време и затова се наложи в Мьолде да го прекратят. Договорът ми с Юнайтед е до края на юни.

Харесва ми да тренирам тези момчета и работата тук. Давам най-доброто от себе си всеки ден. Всеки обича да си усложнява нещата, но аз оставам фокусиран върху това, което трябва", успокои норвежецът.

Междувременно мениджърът призна, че проблемите с контузии в клуба намаляват. Антони Марсиал със сигурност ще е готов за гостуването на Арсенал в неделя, а Неманя Матич и Андер Ерера е твърде вероятно също да се завърнат.

https://sja.sportradar.com/w/DirBG/35-54571/023100