"Байерн" се събуди разочарован и с чувство на нещо толкова близко, но отново - непостигнато.

Още в минутите след края на реванша в Мадрид, където 2:2 и обсада на вратата на домакините не стигнаха за финал в Шампионската лига, Мюнхен бушуваше от гняв към рефера Джунеит Чакър.

В студиото на германския канал "Скай", излъчил мача, бяха две легенди на баварците - Лотар Матеус и Щефан Ефенберг.

"Това е странно усещане - каза бившият селекционер на България. - Да играеш толкова добре и да отпаднеш. Има и някои тъмни петна, общо в двата мача "Байерн" поиска шест пъти дузпа, като трябва да признаем, че поне в три от случаите имаше основания за това... Разочарован съм, и двата мача бяха ръководени от изключително опитни съдии, нищо чудно някой от тях да е и на финала... Една, две неотсъдени дузпи... Кога ще дадат една срещу Мадрид, се чудя!?".

Ефе, който е традиционен критик на стила на "Байерн" в предишни години, този път акцентира върху рефера:

"Хареса ми как пусна свободна игра, но системно отказваше да свири нарушения около вратата на домакините - каза капитанът, вдигнал купата на шампионите с отбора от Мюнхен през 2001 г. - Дузпата за игра с ръка на Марсело е категорична. Чиста и очевидна! Не разбирам защо не я отсъди..."

Двамата се обединиха след няколко гледания на ситуацията, че е възможно бразилецът да е бил на линията или извън наказателното поле при удара на топката в двете му ръце в края на първото полувреме. И все пак, това изглеждаше твърде много като дузпа.

Самият Марсело призна след мача, че такова решение не би било пресилено.