Роберто Карлуш и неговата поразяваща левачка отново ще радват зрителите по терените. Макар и на 48 години, не вярваме торпедата, изстреляни от могъщия ляв крак на бразилеца да са станали по-малко опасни...

Куриозната история е напълно истинска - отбор от пъб в Англия спечели правото да картотекира Карлуш поне за един мач (ако той пожелае, може и за повече). Случи се на онлайн лотария-аукцион, в който тимът на бара в Шрозбъри с име Bull In The Barne F.C участва с входна такса от 5 английски лири.

И му се падна именно това - награда от онлайн аукцион гигантите EbaY, които осигуряват футболна легенда да дойде в града и да играе в един мач на тима. Името се оказа на Роберто Карлуш, който е в постоянен контакт и едно от лицата на компанията.

Бразилецът в момента изкарва половината от времето си в Лондон, участва в събития на големи компании, анализира мачове, играе в благотворителни такива, а и има собствен бизнес на Острова. Дал е съгласието си да се появи през февруари в градчето Шрозбъри и да играе за Bull In The Barne F.C в двубой от Неделната лига - Greenhous Sunday League Div 3. Това е нещо като 10-о ниво на футбола в страната, напълно аматьорска.

 Embed from Getty Images

Самият Роберто се похвали в социалните мрежи, че ще облича екипа. И се закани, че ще вкара някой марков пряк свободен, за да зарадва хората на стадиона.

В същото време мениджърът на отбора Ед Спелър, който е и вратар на състава, не можеше да си намери място от вълнение, търсен от най-големите английски медии:

"Той е легенда, световен шампион и част от Галаксическия Реал. Сега ще влезе в нашата скромна съблекалня, като трябва да го предупредя, че два от душовете не работят.

Ето за такива моменти си струва всичко, което правим. Без думи съм. Всички от отбора просто нямат търпение, но имаме двама-трима доста способни изпълнители на фаулове, така че може и да не стигнем до него при такава ситуация..."

Английското чувство за хумор е точно на място. Цялата ситуация е доста куриозна, но и - от друга страна - романтична.