Президентът на Африканската футболна конфедерация (CAF) Патрис Моцепе се възмути на неспирните слухове, че турнирът за Купата на Черния континент ще пропадне или ще бъде отложен заради пандемията.

Такива публикации вървят из европейските медии, а надпреварата е съвсем близо - на 9 януари трябва да започне в Камерун.

Моцепе изригна в интервю за камерунска медия, след като бе на еднодневно посещение-инспекция в страната, за да огледа стадиони и как върви организацията.

"Аз ще бъда отново тук на 9 януари, на стадион "Олембе" с цялото ми семейство - каза шефът на африканския футбол. - Ще открием заедно събитието, ще има много публика и ще гледаме един невероятен турнир.

Всичко останало са лъжи и дезинформация. Това е Купата на Африка, най-важното състезание за хората на континента. Няма да позволим някой да се подиграва с нас."

В същия боен дух говори и Самуел Ето`о, легендата на Камерун и новоизбран президент на местната федерация.

"Не ми се слушат повече глупости - изстреля големият нападател на Барселона и Интер от близкото минало. - Ако може Европейското първенство да се проведе при пълни трибуни, защо тук да има проблем?

Защо винаги отношението към нас, африканците, трябва да е различно!? Не виждам никакъв проблем, организацията е перфектна и няма опасност за никого.

Футбол се играе навсякъде по света, като на повечето места е с публика. Ние трябва да спрем да се съмняваме в себе си, Африка може да организира и проведе турнир на такова ниво без никакъв проблем."