Изпълкомът на БФС прие правилата за провеждане на конгреса на централата на 12 октомври.

Членът на Изпълкома Петър Величков, който е част от екипа на кандидата за президентския пост Димитър Бербатов, говори пред медиите след края на Изпълкома, на който бяха приети правилата за провеждането на събитието на 12 октомври.

"Борислав Михайлов изчете правилата, по които ще се проведе конгреса и целият изпълком гласува "за" тези правила. Няма промяна от миналия конгрес, с изключение на това, че бюлетината ще бъде интегрална, което е стъпка в правилната посока.

Но това не е достатъчно, за да може делегатите свободно, без страх, да изразят волята си. Не е ясно все още колко бюлетини са напечатани, нито как ще бъдат броени. Най-важно е да има честен конгрес".

Конгресът на БФС на 12 октомври ще се проведе прозрачно, увери членът на Изпълкома на централата Атанас Фурнаджиев.

Изпълкомът се събра днес, за да утвърди правилата за провеждането на конгреса. На сбирката не присъстваха само двама от членовете - Кирил Домусчиев и Венцеслав Стефанов.

"Всичко ще бъде прозрачно. Бюлетините ще се броят на сцената от комисия, определена от конгреса", каза Фурнаджиев.

"Конгресите на УЕФА също са с интегрална бюлетина, а ние следваме примера на УЕФА и това го заявих още преди няколко месеца.

Представителите на ФИФА и УЕФА на конгресите не идват по покана на някого, те са задължителни. Във всяка една държава, която провежда конгрес, има представител на ФИФА и УЕФА. Това е обичайна практика.

Бих се занимавал с футбол, ако бъдем избрани, обичам спорта и винаги съм се стремял да помагам на спорта, не само на футбола", заяви Атанас Фурнаджиев след заседанието на Изпълкома.