На Марк-Андре тер Щеген, Френки де Йонг и Клеман Лангле може да им се наложи да връщат пари на Барселона.

Това може да стане факт, ако новите им договори бъдат признати за незаконни в съда, като според медиите в Каталуния има сериозен шанс това наистина да се случи.

Триото подписа нови контракти през октомври 2020 година, а след смяната на властта в клуба, сегашното ръководство смята, че сделките са направени в нарушение със закона.

Ако това действително бъде доказано, тримата ще трябва да се върнат към предишните си заплати и да върнат разликата от удължаването на договорите им.

Де Йонг е един от футболистите, от които Барселона се опитва да се отърве, за да може да картотекира новите си попълнения. Към момента обаче няма изгледи нидерландецът да си тръгне от "Камп Ноу".

Тер Щеген е несменяем титуляр на вратата на каталунците, докато Лангле разочарова с изявите си и бе пратен под наем в Тотнъм. Спърс плащат 50% от заплатата му, докато другата половина се покрива от Барса.

Един от капитаните на клуба, Жерард Пике, също подписа нов договор през октомври 2020 година, но тогава той не промени заплатата си. На по-късен етап, когато станаха ясни огромните финансови неволи на Барса, Пике се съгласи да намали заплащането си.