Ситуацията около футболния Левски става все по-тежка с всеки изминал ден.

Пред БНТ адвокатът на "сините" Иво Ивков сподели, че срещу клуба в момента се водят около 21 дела, като в това число не влизат тези на "Виваком" и "Главболгарстрой", които са за доста сериозни суми.

елата са 21 плюс-минус едно, но непрекъснато излизат нови. Лешоядите започват да кръжат все по-ниско. Левски може да е ранен, но в момента всичко в клуба функционира.

Жалкото е, че сред тези лешояди е и БФС. В нарушение на собствената си процедура и неспазвайки собствения си дисциплинарен правилник, оттам ни заплашиха с отнемане на точки. В БФС трябва за влязат в 21 век, за съжаление 20-и го пропуснаха.

Всеки сега трябва да върши каквото зависи от него. Не мисля, че положението е толкова пагубно. Ще цитирам голямата американска писателка Тони Морисон - тя е Нобелов лауреат и има есе "Няма място за страх, няма място за притеснение". Това казвам на привържениците, нека малко да се усмихнем. Каквото има да се случи, ще стане. В някои от случаите има суми, които се дължат, но ние не смятаме, че са толкова. В други случаи изобщо не смятаме, че дължим. В трети - да, дължим, но ще платим, когато клубът има възможност. Чакат ни тежки месеци, но това може да се окаже, че е за добро.

Ролята на изпълнителния директор е да направи Левски атрактивен и да привлече инвеститори. Моята е да спечеля поверените дела, тази на треньора - да има добър тим, а тази на футболистите да играят. Ако на 15 февруари победят пред пълен стадион сини фенове, а след това отстранят и Лудогорец за Купата, мислите ли, че Левски няма да е атрактивен за инвеститори и да продължи да съществува.

Не бива да рисуваме апокалиптични картини. Акциите да отидат при феновете? Всички тези срещи са излишни. Ние трябва да се хванем за ръце и да си помогнем сами. Ако някой дойде и помогне по неунизителен начин - добре дошъл. Всичко си зависи от екипа и как ще бъдат привличани средства. На първо време двигателят може да работи и без големи запаси от гориво", заяви Иво Ивков, който е син на легендата на клуба Кирил Ивков.

Той също така сподели, че всичките около 21 дела са на обща стойност от около 400 000 лева.

Само преди дни Ивков постигна сериозна победа за Левски на съдебния фронт. Той спечели делото срещу бившия треньор на тима Делио Роси, който си търсеше 345 000 евро заради неправомерното му уволнение според неговите думи.

Той обаче няма да получи подобна сума.