Рафаел Надал официално потвърди новината, която всички фенове вече очакваха - той няма да играе на "Уимбълдън".

Преди няколко седмици името на Матадора бе сред изненадите в списъка с участници на турнира, но още тогава самият Надал призна, че би участвал само и единствено, ако е в оптимално състояние.

За Надал "Ролан Гарос" приключи още в първия кръг, а в дните след това той така и не премина към тренировки на трева, което бе ясен знак за всички, че "Уимбълдън" е отпаднал от неговите планове.

Освен това в този период официалнно бе обявена новината, че Рафаел Надал ще участва на Олимпиадата в партньорство с Карлос Алкарас, което постави нова и далеч по-важна цел за Матадора през участието на "Уимбълдън".

"Вече бе обявено, че ще играя на Олимпийските игри - последните за мен. Именно заради това вярвам, че за тялото ми е най-добре да не променям настилката и да продължа да тренирам само на клей.

Поради тази причина ще пропусна "Уимбълдън". Тъжен съм, че няма да мога да изживея страхотната атмосфера на този невероятен турнир, който винаги ще бъде в сърцето ми".

Надал също така разкри, че преди Олимпиадата за него ще има подгряващ турнир. Това ще бъде АТР 250 надпреварата в Бостад в Швеция, където все пак да натрупа макар и малък, все пак някакъв игрови ритъм.