Полицията в Ливърпул арестува фена, който нахлу на терена по време на историческия бой над Манчестър Юнайтед със 7:0 на "Анфийлд".

След последния гол в мача, който бе дело на Роберто Фирмино, фен влезе на терена и неволно се блъсна в защитника Анди Робъртсън, като изглеждаше, че последният е получил травма.

Случкава вбеси мениджър на домакините Юрген Клоп и той се разкрещя на привърженика, който през това време беше задържан от стюардите.

Оказа се, че натрапникът е само на 16 години, но въпреки това той ще бъде наказан доживот да не посещава мачове както на Ливърпул, така и на всички отбори от Висшата лига.

Ето какво написаха от клуба:

"Това е недопустимо. Безопасността на футболистите и привържениците винаги трябва да бъде на първо място. Клубът ще действа по стандартния протокол и вече е спрял акаунта на заподозрения. Ако бъде признат за виновен за нахлуване на терена без разрешение, той ще получи доживотна забрана за посещаване на мачове от Висшата лига. Неговите действия са опасни, нелегални и ще доведат до сериозни последствия."