Нови тъмни облаци застрашително надвисват над преродения Реал Мадрид, който записа серия позитивни резултати.

Испанската Лига внесе искане за наказание на Гарет Бейл, което може да стигне дори 12 мача!

Уелсецът наниза важно попадение за 3:1 над Атлетико в лютото градско дерби в събота, а след това направи обиден жест към публиката на мадридския съперник. Той е известен като corte de mangas, като с едната ръка футболистът удари по свитата в лакътя друга (нещо идентично на това да покажеш среден пръст) - популярен и у нас обиден жест.

В секундите след изпълнението, Лука Модрич хвана съотборника си и опита да скрие жеста, прегръщайки Бейл. Но corte de mangas се вижда съвсем ясно от видеозаписите след попадението.

Лигата настоява, че деянието на Бейл е предизвикало "смут и безредици сред публиката".

Ако това се докаже от видеозаписи, асът на Реал няма да играе поне в 4, а по-вероятно в 8 или 12 мача. Ако се сметне, че жестът не е предизвикал посочения по-горе ефект, санкцията ще е само за три срещи.

Със сигурност Бейл ще бъде наказан и това означава, че почти сигурно няма да е на разположение за двете предстоящи дербита с Барселона (27 февруари за Купата и 2 март за първенство).

До тези двубои Мадрид има два мача - у дома срещу Жирона и навън с Леванте.

Решение едва ли ще има преди първата среща, а след това дори минималната санкция за 3 мача вади Гарет и от двата сблъсъка с Барса.

https://sja.sportradar.com/w/DirBG/36-55917/073100