Дисциплинарната комисия към БФС наказа Левски с един мач лишаване от домакинство.

"Сините" ще трябва да изиграят следващия си домакински мач, който ще е в началото на следващата година срещу Черно море, на неутрален терен. Освен това клубът ще трябва да плати и глоба от 6000 лева.

Причина за наказанието са грозните сцени, които се разиграха след мача срещу Славия, който "белите" спечелиха с 2:1 на "Герена".

След последния съдийски сигнал група "сините" фенове от Сектор "А" прескочиха предпазните заграждения и се запътиха към гостуващия сектор, където радостните фенове на Славия ги провокираха.

Стигане се до замеряне с предмети, а нещата ескалираха, когато част от "сините" фенове установиха, че всъщност вратата, водеща към агиткта на Славия е отключена. Те я преминаха и подгониха част от "белите" ултраси, като някои от тях бяха повалени и ритани.

Грозни сцени, които съвсем логично доведоха до суровата санкция за Левски.

Този път Дисциплинарната комисия реши да си спести главоболия и прецени, че наказанието трябва да е лишаване от домакинство, а не мач през празни трибуни.

Припомняме, че след инцидент във Вечното дерби между Левски и ЦСКА през септември, "синтие" бяха наказани да играят мач пред публика, но обжалване и заплахи с протести доведоха до промяна на тази санкция.