Сръбският гранд Цървена Звезда отнесе наказание от УЕФА заради проява на дискриминация спрямо Златан Ибрахимович.

Това се случи по време на мача между Звезда и Милан от 1/16-финалите на Лига Европа през февруари, в който двата тима направиха равенство 2:2 в Белград. Макар мачът на митичния "Райко Митич", известен като "Мала Маракана" да се игра без фенове, страстните фенове за звездашите отново намериха начин за провокация.

В момент от мача ясно се чува, как мъж чрез микрофон или вид високоговорител, крещи думата "balija" по адрес на Ибрахимович. Тази дума се използва от сръбските националисти като обида към босненските мюсюлмани. Именно такъв по произход е бащата на Златан.

Майката на родения в Швеция играч е словенка, а той никога в живота си не се е идентифицирал с религиозни възгледи или националистически такива, особено по обтегантите въпроси в бивша Югославия.

Това обаче не попречи на фена на Звезда да го обиди, а неговата самоличност все още не е известна, или поне не е разкрита от хората в сръбския клуб.

Едва ли е тази самоличност е толкова тайна, защото предвид мерките около мача, на стадиона са присъствали само служебни лица, медии и служители на стадиона и клуба.

Наказанието на Цървена Звезда е от 25 000 евро и един европейски мач без публика, когато футболът се завърне в нормалния си вид с фенове.