Нападател на Пари Сен Жермен изуми света и предизвика дори заглавие: "Най-ужасният пропуск в историята на футбола" със свое отиграване в мача срещу Страсбург.

Парижани направиха 2:2 у дома и ще чакат още един кръг да си осигурят и математически отдавна сигурната титла на Франция. Водят само с 20 точки пред Лил...

https://sja.sportradar.com/w/DirBG/14701261/013100

Не че пропускът на Ерик Максим Чупо-Мотинг имаше отношение към битката за първото място, той просто бе изумителен.

Може да се каже дори, че не бе точно пропуск, а спасяване на гол за ... своя отбор. Случи се в 28-ата минута при 1:1.

Embed from Getty Images

Кристофър Нкунку проби и технично копна топката над вратаря на гостите, тя влизаше във вратата, когато камерунецът Чупо-Мотинг я достигна на самата линия. Да я довкара, без съмнение. Той вече бе отбелязал първия гол в мача за ПСЖ.

Но по някакъв необясним начин успя с левия крак да я докосне към гредата, а после влезе в мрежата, но... без топката! Тя се търкулна и застана до страничния стълб, а никой на стадиона не повярва как е възможно това.

Камерите поред обиколиха лицата на треньора Томас Тухел, на оставения като резерва Килиан Мбапе, на хората в ложите. Изумително!

Мбапе замени Чупо-Мотинг през второто полувреме, но усилията му не стигнаха за победа. Двете загубени точки са дреболия в победния сезон на ПСЖ, но случилото се в тази 28-а минута остава паметно.

"Най-ужасният пропуск в историята", го нарече английската медия BBC.

"Глупостта на хилядолетието", още по-краен е френският в. "Екип".

https://sja.sportradar.com/w/DirBG/4-54373/073100