Нападателят на четвъртодивизионния шотландски Албиън Роувърс, Дейвид Кокс, сложи край на кариерата си на почивката на мача на отбора срещу Стенхаусмиър.

32-годишният футболист посочи като причина за този ход тормоз от страна на противников защитник, който е прекрачил границата на допустимото. Съперникът е засегнал миналото на Кокс, в което той неведнъж се е борил с депресията и дори е опитвал да се самоубие.

Именно неуспешният опит да отнеме живота си е бил в основата на вербалната атака от страна на Джонатан Тифони. 

“Нападна ме заради менталното ми здраве. Каза ми, че е трябвало да го направя правилно първия път. За някои хора това може и да не е нещо съществено, но на мен ми писна да слушам подобни неща. Ако бях на терена, вероятно щях да му счупя краката. Но моето действие е това - тръгвам си от футбола. Приключих. Ако продължа, ще направя нещо лошо”, коментира самият Кокс чрез видеообръщение в социалните мрежи.

При въпросната случка Кокс дори не е в игра, а е на резервната скамейка на своя тим. 

Тифони категорично отрича обвинението, но от клубното ръководство на Стенхаусмиър реагираха и временно го отстраниха от първия тим до приключване на разследването.

Това не е първи подобен случай с Кокс. През 2018 година той отново бе жертва на подигравки заради психичното си здраве - от играчи и фенове, а година по-късно случката се повтори.

Шотландецът е юноша на Килмарнък и има два сезона в елита на родната си страна, но след това играе предимно в по-ниските дивизии на местния футбол.