Пеп Гуардиола и Юрген Клоп нарушиха за първи път добрите си взаимоотношения преди неделното дерби между водените от тях отбори. Ливърпул приема Манчестър Сити утре от 18,30 ч, като това изглежда като последен шанс за шампионите на Клоп да наваксат изоставането от Сити на Пеп - сега то е 7 т. с игран мач повече.

Двама от най-добрите мениджъри на нашето време винаги са демонстрирали голямо взаимно уважение и добри взаимоотношения, но този път нещата излязоха от тези релси.

Всичко тръгна от думи на Клоп на пресконференцията на Ливърпул в петък. Запитан за интензивния сезон, той каза:

"Играем, възстановяваме се, играем, възстановяваме се. Тренираме малко. Ние нямаме нито една почивка от началото на сезона, докато Сити все пак имаше една - две седмици заради ковид. Трудно е..."

Германецът визира период през декември, когато заради 4 случая на коронавирус в клуба, мачовете на Сити с Евертън навън и Брайтън у дома бяха отложени.

Паузата всъщност е 9 дни, а не 14, което предизвика гнева на Гуардиола, чиято пресконференция бе по-късно в петък и думите на Клоп бяха предадени на мениджъра на Сити от репортер.

"Юрген се е объркал. Не бяха две седмици, а два месеца. Нещо повече - три месеца! Затова и сега сме в топ форма... - отвърна саркастично Пеп. - Не мога да повярвам, ако го е казал. Нека погледне календара отново. Имахме случаи на вируса, отвори се пауза от девет дни, след което отидохме с 14 играчи да играем като гост на Челси. Той забравя това.

Освен това ние нямахме предсезонна подготовка, защото играхме Шампионска лига, когато те вече бяха във ваканция. И това явно е забравил...

В неделя, когато се видим преди мача, ще го питам колко дни сме почивали."

Ако спечели в неделя, Сити ще е с 10 точки пред Ливърпул и мач в запас.

Позиция, от която е почти невероятно "червените" да се върнат в играта за титлата.