Ботев е в свободно падане след загубения финал за Купата на България от Локомотив (0:1 в сряда). В клуба има напрежение не само от поражението на терена, а част от играчите искат да напуснат.

Предварителен договор с ЦСКА има Кристиан Димитров, Тодор Неделев вероятно ще бъде продаден извън България, а Александър Тонев и Фериборе Доре също нямат бъдеще в клуба.

Вратарят Даниел Кайзер вероятно ще премине в един от трите водещи отбора у нас - Лудогорец, ЦСКА или Левски.

Настроения се надигнаха в съблекалнята и срещу треньора Николай Киров, въпреки че той се радва на подкрепата на феновете.

Някои негови решения преди и по време на финала са смутили асовете на отбора, както и началниците в клуба. Най-вероятно човекът, донесъл първата от 36 години Купа на България преди два сезона, ще си тръгне от Ботев след последния мач за сезона.

По неофициална информация, ръководството провежда разследване на някои трансфери, направени в последните месеци. Особено странен е този на Серкан Юсеин в Лудогорец, от който в касата на Ботев са постъпили смешно малко средства.

Подозренията са за намеса на футболен агент във вътрешните дела на клуба, както и при извършването на изходящи сделки и ощетяване на интересите на Ботев за сметка на лични такива.