Капитанът на Байерн (Мюнхен) Мануел Нойер, който няма да играе повече този сезон заради контузия, получена по време на ски, получи поредна доза критика от клубното ръководство. Спортният директор на баварците Хасан Салихамиджич бе категоричен, че поведението на Нойер е просто недопустимо.

В последните седмици вратарят даде редица интервюта, в които критикуваше клуба, особено след уволнението на треньора Тони Тапалович. Той подготвяше вратарите от 2011 година насам и бе близък приятел и кум на Нойер.

"За мен това беше удар, след като вече лежах на земята. Имах чувството, че сърцето ми е изтръгнато. Това беше най-трудното нещо, което съм преживявал в кариерата си", каза опитният германец в едно от интервютата.

Салихамиджич не бе единственият, критикувал думите на Нойер. Легендата Оливер Кан, който е президент на клуба, определи забележките на сегашния вратар като неуместни и отправени в неподходящ момент.

"Първо ще говорим със самия Мануел за това. Разочарованието, което той описва заради освобождаването на Тапа, се отнася и за нас, но Мануел поставя личните си интереси над интересите на клуба. Ние ще обсъдим това по разумен начин с него", пък каза Салихамиджич.