Димитър Бербатов попадна в класацията на вестник “Билд” за най-добрите играчи в историята на Байер (Леверкузен). Изданието нареди общо 50 футболисти, като Берба бе поставен в челната десетка.

Нападателят игра за “аспирините” от 2001 до 2006 година, като реализира общо 91 гола за германския клуб преди да премине в Тотнъм. С екипа на Байер той загуби два финала - един в Купата на Германия и един в Шампионската лига.

“Българинът беше естет. Неговите общо 91 гола за Леверкузен бяха произведение на изкуството. След отказването на Улф Кирстен с право му бе позволено да облече фланелката с №9”, пишат за Бербатов от “Билд”.

Бербатов бе поставен под №9, като в челната десетка зад него е Флориан Вирц. Останалите в Топ 10 са Кай Хаверц, Емерсон, Йенс Новотни, Зе Роберто, Бернд Шнайдер, Михаел Балак, Улф Кирстен и Лусио.

Интересно е обаче, че българският голмайстор не намери място в идеалната единадесеторка на клуба. Там вратар е Рюдигер Волборн, защитниците са Новотни, Зе Роберто и Лусио, в халфовата линия са Тони Кроос, Емерсон, Бернд Шнайдер, Михаел Балак и Флориан Вирц, а нападателното дуо е между Кай Хаверц и Улф Кирстен.