Родният национал Филип Кръстев се очакваше да заиграе в елитния френски Нант, но трансферът му пропадна.

Юношата на Славия бе закупен преди четири години от "Сити футбол груп" - компанията, която притежава Манчестър Сити, но и още редица клубове в най-различни държави.

Официално Кръстев е собственост на един от тези клубове - белгийският Ломел, но така и не е играл за състезаващия се във второто ниво на местния футбол клуб.

Първо той бе пратен обратно в Славия за един полусезон, след което изкара и един във френския Троа, но изигра едва 39 минути за половин година.

Сезон 2021/22 за Кръстев започна в Нидерландския Камбуур, където изигра 38 минути за половин година, а футболното му спасение дойде от Левски и Станимир Стоилов.

За сезон и половина той се превърна в основен играч на Левски, изигра 55 мача, върна се в националния отбор, след което бе пратен в тима на ФК Лос Анджелис отвъд окена.

Кариерата му в МЛС продължи 10 мача, а предходният сезон Кръстев завърши в нидерландския Цволе.

Регионалният вестник "Уест Франс" обаче обяви, че тази сутрин агентите на играча са предявили допълнителни претенции и са поискали нови условия за наема на Кръстев в Нант. Това е вбесило ръководството на клуба и треньора Антоан Комбуаре, които веднага са приключили случая и са се отказали от българския футболист.