https://sja.sportradar.com/w/DirBG/18808310/0131/bg

ЦСКА измъкна ценно 1:0 у дома срещу хърватския Осиек в първия мач от втория кръг в Лига Европа, като резултатът е най-доброто, което българският отбор можеше да вземе от двубоя.

Изумителен гол на бразилеца Евандро в 52-рата минута донесе победата пред ревящите трибуни на "Българска армия", а това се оказа единствен удар на домакините в рамката на вратата.

Един, но какъв - Евандро "хвана" топката от въздуха и я заби в мрежата от близо 25 метра, оставяйки и съперници, и свои, да се държат за главата невярващи.

Снимка: Bulphoto

В останалото време ЦСКА не можеше да развие никаква офанзивна игра, дебнеше за грешки и влезе в битка с гостите си.

Осиек наглед контролираше нещата, имаше и първите опасности в мача. След гола на Евандро, гостите стигнаха и до удар в гредата, а после изпълнение с глава мина край вратата.

Отборът, воден от Люпко Петрович, се прибра дълбоко в своето поле след попадението, за да брани ценния аванс. Рядко се вижда ЦСКА да е толкова дефанзивен на своя стадион, но е очевидно - класата не стига за друга тактика.

Още през първото полувреме бе стряскащо как трудно вървят подаванията в полето на съперника, да не кажем, че три такива поред бяха явление.

Но в евротурнирите резултатите са единственото важно нещо. А ЦСКА отива след седмица в Осиек с добър такъв, без допуснат гол на своя земя и с идея да опита пак поне веднъж да порази целта.

Снимка: Bulphoto

Съперникът не е страшен, не е и слаб отбор. На неговия стадион се играе не по-малко трудно, отколкото на "Армията"...

Но този ЦСКА няма да има лесни мачове скоро, поне докато не излезе от състоянието на напрежение и скованост. И това 1:0 у дома е резултат, който всеки с червено сърце би приел преди първия двубой.

Съставите:

ЦСКА: Черняускас, Занев (Кери), Бодуров, Томас, Жеферсон, Бикел, Малинов, Тиаго, Фабрини (Антов), Евандро (Чорбаджийски), Соу

Осиек: Ивушич, Шорша, Шкорич, Майсторович, Жапер, Клейнхеслер, Бочкай, Пиль (Югович), Шутало, Марич, Манце.

Снимка: Bulphoto