Собственикът на Левски - Наско Сираков, коментира трансферът на голмайстора Найджъл Робърта, който "сините" осъществиха днес.

Нидерландецът отива в американския ДС Юнайтед, което със сигурност ще вкара свежи приходи в касата на "сините", но ще се отрази и сериозно в спортно-технически план.

Именно Робърта носеше отбора на гърба си в последните седмици, като вкара седем гола в осем мача.

Пред "Дарик Радио" Сираков разкри, че Робърта не е искал да се завърне в клуба в началото на годината предвид много тежката и неясна ситуация.

Все пак той е успял да го убеди да започне полусезона въпреки забавените заплати. Сираков също така му е обещал, че Левски ще приеме всяка добра оферта за него и няма да му прави спънки за трансфер.

Именно такова е било предложението на ДС Юнайтед, което Робърта първончалано отказал, но ден по-късно променил мнението си. Желанието на Левски е било да задържи играча, но това е нямало как да стане заради дадената му от Сираков дума.

"Истината е, че януари месец Найджъл Робърта отказа да се върне и да започне подготовка с Левски. Принудихме се да пуснем заповед, че му спираме заплатата и той на следващия ден пристигна. Седнахме да разговаряме с него и стигнахме до съгласие, ако има оферта, която устройва него и клуба, да бъде трансфериран. Миналата седмица получихме оферта от ДС Юнайтед, която устройва клуба. В петък сутринта отидох на стадиона да разговарям директно с него. Влизам в треньорската стая и той беше там със Славиша и си говорят. Казах "Идеално, Славиша, превеждай дума по дума. Найджъл по никакъв начин, въпреки че времената са трудни за клуба, няма да упражним натиск върху теб да ходиш в Америка. Напротив моето желание е, защото знам желанието и на треньора и като ръководител, е ти да си доиграеш сезона в Левски." Той каза "Аз говорих с треньора, условията не са чак толкова добри, искам да остана. Веднага си стиснахме ръцете.

В събота разбрах, че той е сменил мнението си. Вдигнали са му доста офертата. Провел е доста разговори с мениджъра си, семейството му също го убеждава д замине и той си сменя мнението. Оставям го да изиграе мача в неделя и след това пратих Павел Колев, на когото казах "Отиди и говори с Найджъл, за да знае какво да правим. Какво да отговорим на Ди Си Юнайтед. Ако това, което сме се разбрали важи, отказваме офертата и въпросът приключва". Павел отиде и говори с него той му казва "Искам на всяка цена да пътувам". Това е цялата истина.

Аз не крия, че трансферът ще помогне много на клуба, но още веднъж казвам това, което казах и на него, че аз държа и искам на базата на това, което показа в последните мачове, той да си доиграе сезона в Левски и лятото, ако получим добра оферта да се разделим. Стиснахме си ръцете, оттам нататък кой и какво е говорил с него нямам представа. Найджъл искаше да пътува, ние сме му обещали януари месец, поели сме ангажимент към него. Така че в този момент трябваше да се съобразим с неговото желание.

Ние с тази идея, по настояване на треньорското ръководство, взехме и Билал Бари от Монтана. С идеята, че Робърта може да бъде продаден. Знам, че ще ни е тежко, но трябва да се справим с това, което имаме. Плюс това Андриан Краев се възстановява, до една седмица братя Цоневи започват да тренират с тима. Така, че ще имаме достатъчно опции в атака.

За мен трансферната сума за Робърта не е тайна, но трябва да се съобразим с желанието на ДС Юнайтед да не я раксриваме.

Вчера играчите получиха по една заплата. Надявам се като дойдат парите от Найджъл да получат по още една. Нашите служители и треньори и футболисти се научиха и се съборазяват със световната дейстиветлност не само с тази в клуба, за което съм им благодарен. Убеден съм, че до юни месец те ще бъдат изчистени".