Главният акционер на Левски Наско Сираков каза в интервю за "Дарик", че е изключено "сините" да играят с лиценза на друг клуб в родния шампионат. Той обеща на феновете, че ще се бори до последно клубът да оцелее и ги посочи като главната причина той още да не е обявил фалит.

"През последните три месеца пропуших още повече, няма никакъв майтап. Тегаво ли е? Доста. Знаех, че е много лошо и че е тежко. Нищо не ме изненадва, очаквал съм абсолютно всичко. Истината е, че Левски можеше да фалира и преди един месец. Със сигурност ще се борим с всички сили - всички, които сме в клуба. Левски оцелява до този момент, единствено благодарение на привържениците си. Това е истината.

Убеден съм, че ще го спазим. Тирето никога не е стояло... Не знам защо се притесняват хората. Няма как да стане! В Левски няма как да стане това нещо. При вариант с несъстоятелност Левски си продължава в аматьорския футбол със същата регистрация и същите задължения. В момента, в който се върне, дълговете ще си стоят. Ако изпаднем в такава ситуация, няма да искаме да играем същата година в "Б" или "А" група с лиценза на друг. Ще се напънем максимално, за да спасим клуба.

Сигурен съм, че ще се дойдат и други спонсори в Левски. Всяка една голяма или малка фирма се е свила в черупката си, но съм сигурен, че ще има нови спонсори. Направили сме уникален пакет от предложения.

Истината е, че Левски живее и диша, благодарение на феновете на клуба. Имаше интерес от фирми, които сами ни потърсиха за реклама, но в един момент, когато бяхме на финалната права, те се отдръпнаха. Това предполагам, че се дължи на кризата по света и у нас, както и протестите, които са в България. Няма нещо, което да не се продава в Левски, но отборът не подарява футболистите си. Има реален интерес, има много запитвания. Трансферният прозорец тази година е много дълъг. Няма опасност да изпадне Левски. Виждам Левски в шестицата.