Собственикът на “Левски” Наско Сираков оповести дългоочакваната новина от всички фенове на клуба. Легендарният нападател обяви, че столичани ще имат нов собственик, който е чужденец и с когото всичко вече е договорено.

Навръх 107-годишнината на клуба, голмайстор №1 на “сините” заяви, че англичанин с бизнес в Ню Йорк ще го замени като мажоритарен собственик и идва с намерението да инвестира сериозно, особено в нов стадион.

Сираков трудно сдържаше емоциите си, а освен това обяви, че остава в клуба като президент и ще отговаря за псортно-техническата част.

Ето какво каза той в началото на празненствата по случай годишнината от създаването на клуба

“Тук, на това място, където е започнало всичко, сега е време да обявя едно ново начало за нашия клуб. Това са преговори и кореспонденция за повече от шест месеца. Всичко е завършено и е в ръцете на адвокатите, те работят от четири дни. “Левски” ще има нов собственик.

Когато е завършено всичко, той ще излезе и ще ви запознае с нещата. Договорили сме се.

Поема всички задължения, осигурява издръжка, с която да се върне клуба там, където му е мястото. И приоритет №1 е построяването на нов европейски стадион по най-бързия начин.

Изпращаме най-тежката година в “синята” история, но когато дойдох преди една година, единственото, което обещах беше, че “Левски” ще го бъде и няма да фалира. Мисля, че сме го изпълнили. Не съм обещавал резултати, но сега ви ги обещавам.

Снимка: Bulphoto

Човекът няма нищо общо с политика, политически обвързаности, англичанин е. Бизнесът му е ситуиран в Ню Йорк. 

При всички положения ще имаме нужда от съдействие от държавните органи за новия стадион. Който ще бъде построен изцяло от нулата, ще бутнем кабриото. Искам да кажа на всички държавници - да не им се налага да се сблъскат със “синята” любов. И оправдания какво ще кажат другите отбори тук не важат. Защото ние единствени сме си построили сами стадиона. Искаме до две години да имаме европейски стадион, който ще е основата на пътя на “Левски” към Европа, където ни е мястото

По желание на новия собственик аз ще остана като президент на клуба и ще отговарям за спортно-техническата част. Футболът е бизнес, но никой не инвестира 100 или 150 милиона евро, защото са ни много хубави очите. Има инвестиционен план, който ако не се изпълнява, акциите ще се върнат при мен”

Снимка: Bulphoto