За първи път след емоционалната си реч на 24 май, собственикът на Левски - Наско Сираков, проговори.

Макар и не директно, а чрез официалния сайт на "сините", легендарният голмайстор заяви, че преговорите с потенциалния нов инвеститор вървят по план, но все още има много детайли за уточняване.

Той обеща на "сините" фенове, че следващата седмица ще има официална пресконференция, на която ще бъдат съобщени повече подробности.

"Скъпи левскари,

искам да Ви уведомя, че преговорите с потенциален инвеститор в "ПФК Левски" се движат по план. За тях е необходимо време, тъй като се изисква одобрението на много институции, част от тях - чуждестранни.

Уверявам Ви, че следващата седмица на специална пресконференция ще запозная "синята" общественост с нещата, които вълнуват всички нас толкова много.

Ваш Наско Сираков", пише в официалния сайт на Левски.

В последните дни спекулациите около евентуалния нов собственик Джоузеф Диксън не спират, като всеки ден новините са в доста различни посоки.

По-рано днес пък се появи информация на "Блиц', че Дикъсн е успял да предостави банкова гаранция, че може да оперира с огромната сума от около 200 милиона евро.

Това е вид гаранция, че той има ресурс да изпълни огромните си планове, които освен издръжката на отбора, включват и мащабни строежи на "Герена", част от които няма да имат нищо общо с футбола.

Също така се уточнява, че Левски ще получи като капаро за сделката около 3,5 милиона евро, които ще закърпят най-належащите проблеми пред "сините".

Като цяло новините около Левски са доста различни и неясни, а докато Наско Сираков не застане пред медиите да говори за случващото се, едва ли спекулациите ще спрат. Факт е, че към днешна дата неяснотите са изключително много, а за водените всекидневни преговори с Джоузеф Диксън се знае твърде малко.