Мажоритарният собственик на Левски - Наско Сираков, даде интервю пред "Спортал", в което говори за актуалните теми около клуба.

Сред тях са подготовката, селекцията, новните около стадиона, както и казусът с акциите, които сдружение "Левски на Левскарите" поиска от него.

За стадиона:

"Целта е това, което обявихме със съобщение към медиите, към обществеността. Правим първи стъпки, и то сериозни, да придобием за дълъг период от време стадион "Георги Аспарухов". Разбира се, всички искаме Левски да има нов стадион, но стъпка по стъпка.

На този етап нищо повече от това, което излезе като информация към вас и към обществеността, не можем да споделяме и говорим. В публичното пространство се въртят толкова лъжи, че ако взема да отговарям на всичките, няма да ми стигне цял ден".

За подготовката и трансферите:

"На мен ми се иска да взема поне още пет-шест нови. Въпросът е доколко имаме финансови възможности. При всички положения искаме да се подсилим, защото имаме крещяща нужда на определени позиции. Прекалено сме рехави. Но до голяма степен трябва да сме убедени, че този футболист или футболисти, които ще привлечем, наистина ще ни свършат работа. Иначе няма смисъл да си харчим парите.

Имаме набелязани играчи, но ние и досега имахме. Не можахме да привлечем някои от тях на базата на високите финансови претенции, които имаха, което е абсолютно нормално. Не се сърдя на нито един футболист, че иска да получава повече пари. Бил съм от тази страна на барикадата, така че ги разбирам. Но имаме бюджет, от който не можем да мърдаме.

Много футболисти сме гледали последните три месеца. Като ви казвам много - сигурно над 500.

Ако някой плати цената за Уелтън и Кордоба нищо чудно да се разделим с един от тях, но в никакъв случай и с двамата".

За акциите и бедещето на клуба:

"По принцип Левски винаги е на левскарите. Това е мотото, откакто е създаден този клуб. Но, според мен, не бива и да се злоупотребява с това. Да, моето огромно желание е рано или късно наистина огромна част от "синята" общност да притежава Левски. Но не определени бройки.

При всички положения свършихме изключително много работа последните 9-10 месеца. Погасихме голям процент от тези дългове и ще продължаваме по същия начин. И ако се продават футболисти на Левски, то ще се продават най-вече с идеята да бъде "смачкан" този дълг към държавата.

На този етап ситуацията там е висяща. Наистина документално не е оправен тоя дълг, обаче аз познавам Васил Божков от 30 години и досега не съм бил лъган от него. Неколкократно заявява, че няма да си иска тези пари. Аз съм сигурен, че няма и да си ги поиска. Проблемът е, че те ни нарушават финансовия баланс. Това е. Иначе дългът ни ще бъде изключително по-малък.

По принцип Левски няма никакъв проблем с лиценза. В момента, в който сключихме споразумението с НАП всякакви проблеми относно лиценза отпаднаха.

След като се разнасяха акциите по улиците на София и по жълтите павета от Сашо Диков, реших, че това е гавра с клуба. Звъннах на Васил Божков и го помолих да ми ги даде на мен. След един месец това се случи. Това е изцяло мое решение. Няма нещо, което да съм постигнал в този живот, или е много малко извън Левски, така че дължа всичко на клуба. Това е мисия да помогна с всичките си сили клубът да бъде спасен.

Няма да дам акциите, защото се притеснявам, че Левски тогава ще фалира много бързо. Ето, казвам го с абсолютно съзнание, че това е до голяма степен много вероятно да се случи.

Аз най-много искам да станем шампиони и да играем пак Шампионска лига. Разбира се, трябва да се съобразяваме с действителността при нас. Истината е, че ние и в момента имаме нужда и от допълнително качество в този отбор, и от количество като играчи. Както казах вече, има позиции, на които сме много тънки. Надявам се да се подсилим до края на трансферния прозорец с един-двама играчи. Целта е във всеки един мач да се представим по възможно най-добрия начин. Мисля че отборът се подготви повече от добре тук. Начина, по който играе отборът, ми дава голяма доза оптимизъм. Разбира се, в контролите се играе по един начин, а когато те натисне напрежението, при мисълта, че отборът ни е изключително млад, сигурно в някои мачове могат да се пропукат. Но начина, по който се готви, ми дава сериозна доза оптимизъм".

За Станимир Стоилов:

"Този въпрос е приключил за мен. Няма какво да се връщам преди три, две и една година. Стоилов си има нов отбор, Левски има нов треньор. Той вече не е нов - Ники Костов. Така че ако ще ме питате нещо за Левски и Ники Костов - ме питайте, по другите въпроси нямам какво да говоря.

Трябва да питате Мъри, защото той си тръгна. Никой не го е гонил. Обадете се в Гьозтепе и го попитайте него".

За БФС и Борислав Михайлов:

"Кой, първо, ще гарантира, че ще има такъв конгрес и избори? От това, което чувам и виждам, не мисля, че е много сигурно. Нашата позиция сме си я казали и няма какво да я повтарям. Ние смятаме, че българският футбол се нуждае от животоспасяваща промяна. Дали ще се случи, или не - не зависи от нас. Зависи от 620 клуба. Те ще решават на конгреса, ако има конгрес. Виждаме жали се, не се жали. Сто хиляди глупости.

На този етап нямаме кандидатура, която да издигаме, а ще подкрепим този, който ни убеди на конгреса, че наистина ще работи за доброто и отлепване от дъното на българския футбол. С Митко Бербатов сме говорили още преди две години, но от новите кандидатури, които се заявяват, никой не ни е търсил. Сигурно считат, че няма нужда да ни търсят. Ние сме един глас".