Собственикът и притежател на мажоритарния пакет акции в Левски - Наско Сираков, се обърна към феновете на клуба.

В обръщението си той заяви, че се задейства план "Б", след като очакваната сделка с компанията "Спорт Републик" пропадна.

Планът предвижда свикване на Общо събрание на акционерите на 6 април, на което да бъде увеличен капиталът на двужеството и да бъдат емитирани акции на стойност 15 милиона лева.

Те ще бъдат пуснати в продажба, като по този начин ще може клубът да генерира свежи средства. Освен това Сираков разкри, че е постигната споразумение с НАП, като 30% от приходите на клуба ще влизат директно в агенцията за покриването на огромния дълг, който Левски е натрупал през годините.

Ето и какво написа Сираков, публикувано без редакторска намеса:

"Уважаеми левскари,

искам да ви запозная с положителните новини и информация за стъпките, които предприехме през последните няколко дни, касаещи развитието на любимия ни клуб.

На 21 февруари 2023 г. се проведе заседание на Надзорния съвет на клуба, на което бе взето решение да се свика Общо събрание на акционерите на 6 април, за да се гласува увеличаването на капитала на "ПФК Левски" с емитиране на нови акции на стойност от 15 млн. лв.

Този план бе обявен още през ноември миналата година като "план Б", в случай че пропадне сделката, на която се надявахме до преди 2 седмици. Този план цели набиране на допълнителни средства за клуба, но не чрез дарения, а чрез продажба на акции, като така всички Вие, привържениците на нашия любим клуб, може да станете част от него. Подробности ще обявим в най-скоро време.

Искам да Ви съобщя, че на среща с представители на НАП бе постигнато споразумение за изплащане на дълга на клуба към приходната агенция. Това ще стане като 30 % от всички постъпления в "Левски" ще отиват директно към НАП. До края на годината от приходната агенция ще направят ревизия на дълга на клуба към тях и тогава вече ще имаме подробен погасителен план.

Дотогава ние ще имаме възможност да набавим допълнителни средства. В момента работим по план как да се случи това, като първата стъпка е свикването на Общото събрание на акционерите на 6 април и увеличаването на капитала на клуба.

Искам да Ви уверя, че лично аз, както и моят екип, независимо от трудните времена, в които живеем, работим непрестанно и вярваме, че ще върнем отново "Левски" на заслуженото му място в елита на българския футбол.

Ваш Наско Сираков"