Мажоритарният собственик на Левски - Наско Сираков, бе гост в предаването "Код Спорт" по "Ринг", като коментира ситуацията около "сините".

Сираков за проеден път засегна темата със стадион "Георги Аспарухов" и отново каза, че държавата трябва да помисли за начин, по който да помогне за този казус.

Според него приоритет на правителството трябва да са стадионите на Левски и на ЦСКА като двата най-популярни клуба у нас. По примера, по който бяха отпуснати милиони за стадионите на пловдивските Ботев и Локомотив.

"Щом е възможно да помагат за Ботев (Пд) и Локо (Пд), защо да не е възможно? Въпросът е да се намери начинът и формата. Аз винаги съм апелирал - искам Левски и ЦСКА да имат най-хубавите стадиони. И е най-нормално - това са двата най-популярни клуба. Това е работа на държавата.

Този стадион не е на Левски, той е на Област София. Да, ние сме готови, нека да направят този стадион. Ние сме готови да плащаме наем. Но в това състояние, в което е стадион "Георги Аспарухов", при този наплив на хора, който беше на последния мач, условията не са нормални и не са добри за всички тези хора. Аз мисля, че държавата 30 години беше мащеха, особено за Левски и за ЦСКА. Крайно време е да направи нещо. Плюс това, аз като съм мажоритарен собственик в този момент, няма да взема на гръб стадиона и да си го занеса в Богров, да си играя малки вратички там.

Това е смешно. Направете хубави условия за хората, защото виждате, че хората започват да се връщат. Има голям интерес, особено към нас. Сигурно и към ЦСКА неминуемо ще се повиши интересът през новата година. Преди две години го казах - двата най-лоши стадиона като условия за публиката са на Левски и на ЦСКА. Както се помага на другите клубове, да се помогне и на Левски и ЦСКА.

Ние сме в началото на пътя. Мисля, че в момента работим отлично. Треньорският екип си върши работата перфектно. Но 95% от футболистите ни имат много голям потенциал да се развият все още. Развитието и подобряването на всеки един футболист с индивидуална работа, с оставане след тренировъчния процес допълнително да работят, неминуемо ще направи отбора по-силен. Така че с две-три нови попълнения, мисля, че ще бъдем много по-силни, ако футболистите, които сега са в отбора, продължават да работят по този начин. Ние догодина ще бъдем доста по-добри.

Надявам се, че вече много неща се промениха. Разбира се, първата една година беше смъртоносно тежка и за мен, и за клуба като цяло, за отбора, за футболистите. Беше изключително тежко. Аз винаги съм знаел каква е рецептата, за да мога да отида, да седна и да говоря с Мъри. Като мъже ние много бързо се разбрахме.

Но да му покажа и на него, че не го викам на заколение на "Герена" и целият му ореол да отиде на кино, а че наистина има светлинка в тунела. Пътеводна звезда, която малко по малко да ни извлече от тази бездна и тъмнина, в която бяхме потънали. И разбира се, знаех, че връщането на Мъри ще е катарзис за клуба и че много бързо не само с работата си, а с харизмата си, "сините" фенове ще бъдат обединени и ще застанат плътно зад отбора. Радвам се, че много бързо се случи. Във футбола между другото толкова бързи преходи от адски лошо до доста добро, са по-бавни, но истината е, че ние сме с него сутрин от 9:00 до вечер 19:30-20:00 всеки ден на "Герена" и резултатите вече се виждат.

Мен ме интересува промяната в Левски. Разбира се, в един момент ще ме развълнуват и промени във Футболния съюз. Много лошо ме разбраха преди десетина дни, когато казах, че трябва да се спрат тези престъпления в съдийството, защото ще дойдем не 50, а 20 000 човека и камък върху камък няма да остане.

Това не съм го казал за Футболния съюз. Такава хубава сграда няма да я разрушавам. Имах предвид Съдийската комисия и този сладур от Унгария, който са го докарали да управлява съдийството, който ни вкарва някакви негови съдийски мисли и идеи, че в България се свирело като в Европа. На мен да не ми ги обяснява тези неща, защото съм видял всичко в българското съдийство", сподели Сираков.