Мажоритарният собственик на Левски - Наско Сираков, се обърна към "сините" фенове, но този път това нямаше общо с очакваната смяна на властта в клуба.

Преди повече от три седмици Сираков обяви, че очаква инвестиции от американски фонд, а неговият представител Джоузеф Диксън дори говори пред медиите, но като цяло всичко около "Герена" е обвито в мъгла и неясноти.

А Сираков на този етап не внася издава повече информация около сделката. Днешното му изявление чрез клубния сайт бе свързано с началото на продажбата на абонаментни карти за новия сезон.

Впечатление прави един от абзаците, в който остро осъжда медийните изяви на хора, които нарича "уж левскари". Той определи за недостойно оплюването на клуба, от който дълги години са получавали толкова много, но отказа да конкретизира с имена.

Ето какво бе написано в официалния сайт на клуба:

"Уважаеми левскари,

В началото на кампанията за продажба на абонаментни карти е задължително да отправим призив към всички съпричастни привърженици на клуба. В предстоящия сезон очакваме най-голям брой левскари да закупят своето място на стадион "Георги Аспарухов"!

Обръщаме се и специално към всички бивши треньори, ръководители, играчи и служители с молба да се включат активно в кампанията. През изминалите години, те са постигали много успехи с личния си принос към клуба, но и са получили от синя България огромна обич, уважение, професионална реализация и обществено признание! Вярваме, че с примера си да бъдат всеки мач на стадиона сред нас - ще се сплоти още повече цялата ни общност!

За пръв път ръководството на "ПФК Левски" ще публикува пълен списък и ще изпрати лично благодарствено писмо до всеки бивш треньор, ръководител, състезател и служител! Вярваме, че техния жест и желание за съпричастност ще бъде последван от хиляди "сини сърца", а в края на кампанията заедно ще отбележим рекорд за продаден брой сезонни абонаментни карти!

Изразяваме категорично несъгласие със злонамерения тон на всякакви публикации, интервюта и медийни изяви на уж "левскари", които водени от изцяло лични мотиви и интереси се опитват да създават интриги, напрежение или среда за размяна на обиди и иронични коментари. Повечето от тях нямаше да са известни и за съседите си, ако не бяха се докоснали през годините до Левски! За материалните им придобивки изобщо няма да отваряме тема, защото е недостойно да плюеш там, откъдето си получил толкова много! Хората очакват зложелателите на клуба да не пречат с целенасочени изяви на нормализацията на работата във футболния клуб, щом с нищо позитивно не искат да помогнат.

Милионите левскари у нас и по света знаят, че всяка помощ и подкрепа е безценна, когато е навреме. Настоящата кампания е с огромно значение за всички левскари по ред причини, които са свързани най-вече с финансовата ситуация в клуба. В този тежък период за нас е много важно да получим силна морална подкрепа и отново да покажем заедно, че "левскар да си братко е гордост, левскар да си братко е чест!".

Вашата подкрепа е безценна за нас!

Ваш Наско Сираков".