https://sja.sportradar.com/w/DirBG/18448442/0131/bg

 

Арда се оказа по-сръчен от Витоша на футбол и водна топка, за да спечели мача между двата тима на наводнения терен в Пловдив. Игрището на "Лаута" бе напълно подгизнало от изливащия се над града дъжд, но срещата се игра.

Радослав Василев, редовно част от националния тим в последните 12 месеца, наниза двата гола за успеха на новака.

Нападателят откри с глава в 22-рата минута, а в 59-ата завърши отлична атака отляво с матиращ удар отблизо.

Така Василев има вече 7 гола в първенството, вкарани в 12 мача като титуляр. Добър показател за играч от отбор извън лидерите.

Арда имаше пълно превъзходство, но не бе лесно да играе футбола, който новакът опитва да превърне в своя запазена марка - с много пасове по земя и постепенни атаки.

Витоша не изневери на себе си, опитваше да изненада съперника на контраатаки и показа защо има само 4 т. от първите си 17 шампионатни мача. Просто на тима на Енгибар Енгибаров липсва класа.

Стамен Белчев и тимът от Кърджали гледат в съвсем друга посока, те са вече с 25 т. и на пета позиция.

Нещо като "най-добрият от останалите" отбори, след като първите четири са отличаващите се като постоянство и възможности Лудогорец, Локомотив (Пд), Левски и ЦСКА.

Но целта за новака е ясна - място в първата шестица, и отборът видимо върви по график да я изпълни в дебютния сезон в историята си в елита на българския футбол.

 

https://sja.sportradar.com/w/DirBG/66751/0731/bg