Центрланият бранител Кристиан Димитров е много близо до трансфер в Левски. От няколко дни той е свободен агент, а според "Мач Телеграф", играчът вече е дал дума на Станимир Стоилов, че ще подпише именно със "сините".

Димитров, който има 14 мача и един гол за България, бе смятан за един от най-перспективните ни млади играчи преди няколко години, когато на ранна възраст се утвърди като титуляр в родния си Ботев (Пловдив).

В този период той бе свързвн с редица клубове, като дори оглавяваше списъка с желания на тогавашния треньор на Левски - Петър Хубчев. "Сините" също така бяха готови да платят нужната трансферна сума на Ботев, но до сделка не се стигна.

В крайна сметка Димитров премина в Хайдук (Сплит) в началото на 2020-а и имаше основна роля в състава на хърватите в първата си година и половина в тима. В тези начални месеци той изигра 38 мача, но от юли 2021-а насам, е записал само 123 игрови минути в шест двубоя, а само един от тях е бил като титуляр.

Димтиров бе тотално зачеркнат от сметките в Хайдук, а през настоящия сезон не записа нито една минута. През пролетта той дори бе пратен в румънския ЧФР Клуж, където успя да триумфира с титлата на северната ни съседка, но приносът на родния бранител бе нулев, защото той игра единствено в последния мач от шампионата, който нямаше пряко влияние на класирането.

Сега надеждите на вече 25-годишния Димитров са, че Станимир Стоилов и Левски ще възродят неговата кариера.

Трансферът също така означава, че е твърде вероятно на "Герена" да се стигне до продажба на някой от централните бранители, като интересе към Хосе Кордова и Ноа Сонко Сундберг не липсва.