Пловдивският Ботев осъществи четвърти трансфер след идването на новия треньорски щаб в клуба.

Това е левият краен бранител Па Конате, като любопитното около него е, че има мачове за мъжките национални отбори на две държави.

Конате, който е роден в шведския град Малмьо, има три мача за родната си Швеция, както и 18 двубоя в младежките формации на скандинавската страна. Той също така бе част от олимписйкия състав на страната по време на игрите в Рио.

В този период (2014-2017) Конате бе част от тима на Малмьо, с който спечели четири титли на Швеция и бе смятан за един от перспективните бранители в местния футбол.

След това обаче последва спад в кариерата му, като за две години той смени пет клуба. Това са италианският СПАЛ, американският Синсинати, норвежкият Розенборг и шведските Сундсвал и Йонкьопинг.

През 2019-а Па Конате реши да представлява родината на своите родители - Гвинея. Той имаше това право, тъй като и трите му мача за Швеция бяха контроли, като той така и нямаше записани минути в официален двубой.

Той има един мач за африканската страна, като до този момент е най-сериозното попълнение, което пристигна в Ботев.

Преди седмица в клуба пристигнаха македонският бранител Марио Младеновски, френският национал по футзал - Реда Рабеи, както и шведът Кевин Янсон.

И тримата дойдоха от датския втородивизионен Фремад, който също така е собственост на руския милиардер Антон Зингаревич, който от вчера е част от борда на директорите на Ботев.