Родният национал Божидар Краев ще доиграе сезона в скромния португалски Фамиликао, съобщават медии в иберийската страна.

Краев е собственост на датския шампион Мидтиланд, като макар в началото на сезона да бе твърд титуляр, в последните месеци той рядко получаваше шансове за игра.

Той бе титуляр в 6 от 13-те мача на Мидтиланд в първенството, а в груповата фаза на Шампионска лига записа едва 48 минути на терена. Именно заради това той ще бъде пратен под наем в Португалия, където на трупа игрови минути.

От лидера в Дания и участник в Шампионска лига обаче, той ще трябва да премине в заемащия последното място в Португалия тим на Фамиликао, който след 13 кръга има спечелени едва 11 точки.

Обстановката в Португалия не е непозната за Божидар Краев, който през миналия сезон отново игра като преотстъпен в местния елит. Тогава той бе част от Жил Висенте, където изигра 32 мача и вкара 8 гола, а отборът му завърши на 10-о място.

Междувременно стана ясно, че младият талант на Славия - Филип Кръстев, ще продължи кариерата си във Франция. Той бе закупен за 2,3 милиона евро от Манчестър Сити през лятото, но бе ясно, че няма как да отиде на Острова, а ще заиграе в един от дъщерните клубове на английския гранд.

Това е лидерът във второто ниво на френския футбол - Троа. Кръстев е отпътувал днес за френския град, като в следващите дни се очаква трансферът му да бъде обявен.