Ивайло Чочев се завърнав България след шестгодишно прекъсване и изживява ренесанс в кариерата си. След като в последните години в Италия бе преследван от многобройни контузии, сега халфът се превърна в ключова фигура за отбора на ЦСКА 1948, изигравайки 18 мача за новаците в родния елит.

28-годишният полузащитник даде интервю за "Спортал", в което говори за Италия, за проблемите с травми, както и за бъдещето си, което има шанс да е свързанос родния шампион Лудогорец.

"В един кратък период направих три операции, болките в коляното не отминаваха и ми минаваше подобна мисъл. Така се стигна до заминаването ми за Барселона със съдействието на БФС. Сега се чувствам добре и искам да благодаря много на доктора, който ме оперира", коментира той относно това дали е мислел за отказване по време на дългия си престой извън игра.

"Да, има интерес от Лудогорец, както и запитвания от чужбина. Разговарял съм с Лудогорец. Може би в близките дни ще има повече яснота за моето бъдеще", каза той и добави, че иска да попадне в отбор с амбиции, който се бори да спечели нещо.

Бившият футболист на Палермо и Пескара сподели, че му липсва Италия, защото всичко там му е харесвало, а когато е бил здраве, редовно е бил на терена, най-вече при престоя си при южняците от Палермо. За този клуб записа общо 120 мача, а след това не успя да изиграе нито един за "делфините" от Пескара и се върна у нас след поредицата от здравословни проблеми.