Българският национал Пламен Илиев ще продължи кариерата си в закъсалия румънски гранд Динамо (Букурещ).

През последните две години Илиев бе част от шампиона Лудогорец, но тази години няма записана минута, като само веднъж попадна в групата на разградчани.

С наличието на твърдия титулят Кристиян Кахлина и опитният нидерландец Серджио Падт, изгледите Илиев да получи игрови минути в хода на сезона бяха минимални. Именно заради това 29-годишният страж разтрогна с шампионите и след няколко седмици на търсене, той си намери отбор в северната ни съседка.

Румънският футбол не е непозната територия за Илиев, който има четири сезона на север от Дунав. Два от тях с екипа на Ботошани, както и два с тима на Астра (Гюргево).

Сега бъгларският страж ще трябва да помага на закъсалия финансово тим на Динамо, който през миналия сезон едва се спаси от изпадане, а към момента заема 14-ото място в класирането от 16 отбора.

Ако заиграе сериозно в Динамо, Илиев спокойно може да се надява и да попада по-често в състава на анционалния тим, за когото има 19 двубоя в кариерата си.

Той бе първи избор за Ясен Петров в първите два мача на селекционера през март, но след това изгуби титулярното си място в Лудогорец, заради което логично не получи повиквателни за летните контроли и трите мача през изминалата седмица.