ЦСКА и Левски може да влязат в битка още преди старта на новия сезон и футболните срещи на терена. В трансферните планове на двата клуба влизат няколко играчи, които съвпадат.

Един от тях е националният вратар Димитър Евтимов, към когото и "сини", и "червени" са проявили сериозен интерес. Стражът пази на Акрингтън Стенли в Англия, като има и други възможности и регистриран интерес от клубове в родината на футбола.

Евтимов бе повикан в националния тим именно от Петър Хубчев, който от новия сезон ще води Левски. Вратарят бе резерва в есенните мачове за Лигата на нациите, както и в пролетните от квалификациите за Евро 2020.

"Сините" търсят решение за поста, тъй като Николай Михайлов почти сигурно си тръгва след сезона. В ЦСКА ситуацията е сходна, след като недоверието в изявите на Витаутас Черняускас, особено във важните мачове тази пролет, е нараснало.

Със сигурност първа опция за Евтимов е оставане в Англия.

Ситуацията е подобна с Кристиан Димитров от Ботев, който има договорка с ЦСКА, но е желан и от Левски. Развитие по този трансфер ще има в следващите две седмици. Защитникът направи силен сезон, в който игра основна роля за елиминирането именно на "червените" в полуфинал за Купата на България.

Още двама играчи от родното първенство са обект на интерес и от двата гранда.

Единият е талантът на Черно море Мартин Минчев (18 г.), а другият - Светослав Ковачев (под наем в Дунав, 21 г.). И двамата са викани в националния тим, а Минчев дори записа минути срещу Черна гора и Косово през март.

Вероятно най-интересната ситуация е около Ковачев, който е собственост на Лудогорец и считан за един от големите таланти у нас. Едва ли клубът от Разград би се съгласил да го изпусне и той да заиграе в конкурентен тим.