Футболният отбор на Палестина се оттегли от турнир в Малайзия на фона на продължаващите боеве между Израел и палестинската ислямистка групировка Хамас, съобщи футболна асоциация на Малайзия.

Израелските телевизионни канали съобщиха, че броят на жертвите от атаката на Хамас през уикенда се е повишил до 900 израелци, с най-малко 2600 ранени и десетки пленени.

Министерството на здравеопазването на Газа каза, че най-малко 687 палестинци са били убити от израелските ответни въздушни удари оттогава, информира БТА.

Футболният отбор на Палестина трябваше да играе на "Мердека къп", международен приятелски турнир в Малайзия, от 13 до 17 октомври заедно с Индия, Таджикистан и домакините.

"Палестинският отбор трябваше да се оттегли от участие в това 42-о издание, тъй като не успяха да простигнат в Куала Лумпур поради напрегнатата ситуация в страната в момента", казаха от централата.

Отборът на Палестина трябва да играе квалификационни мачове за Мондиал 2026 срещу Ливан и Австралия през ноември. Те също така се класираха за следващото издание на Купата на Азия в Катар, което ще се проведе от 12 януари до 10 февруари.