Футболистите, които играят за българския национален отбор, вече не получават премии при всеки свой мач.

Решението е било взето след незадоволителните резултати през юни, когато България загуби с 2:5 от Грузия в Разград, а след това не успя да победи футболното джудже Гибралтар като гост и срещата завърши 1:1.

Тогава техническият директор Георги Иванов е глобил играчите и е взето решение те да не получават премията от 700 евро на мач, която траидицонно се дава.

Футболистите са проявили разбиране, но те имат шанс отново да печелят, ако постигнат победи в предстоящите контроли с Люксембург и Кипър. До това решение се е стигнало след постигнатите победи над Гибралтар (5:1) и Северна Македония (1:0) под ръководството на новия треньор Младен Кръстаич.

Ако играчите ни постигнат четири поредни победи ще получат премии по 5000 евро като компенсация заради липсващите премии.

Става ясно, че сръбският специалист и неговите помощници са затегнали дисциплината в тима, като са наложени някои нови методи. Сред тях са комуникация на английски език и задължителни вечерни изследвания, на които се следят физическите показатели на футболистите.