Българският национален отбор по футбол ще остане в Разград и за третия си домакински мач от Лигата на нациите.

Това стана ясно от утвърдената програма на УЕФА за последните два мача от групите, които ще се изиграят в края на месец септември.

За родния тим последното домакинство е срещу Гибралтар на 23 септември, като подобно на мачовете срещу Северна Македония и Грузия от последната седмица, също ще се играе на "Хювефарма Арена" в Разград.

Решението да се играят мачовете там предизвика доста противоречиви мение, като водещият мотив за избора на Разград бе предотвратяването на евентуални провокации около мача със Северна Македония, какви в София вероятно щеше да има.

Появиха се предположения, че може мачът с Гибралтар може да се играе в Стара Загора, където все пак да бъде предизвикан интерес сред хората, които не всеки ден получават шанс да гледат националния тим на България.

Ясно е, че при всички положения мач срещу Гибралтар в София, особено при сегашното състояние на отбора ни, щеше да се играе пред празни трибуни заради нулевия интерес.

Три дни след мача срещу Гибралтар, България ще приключи турнира с гостуване на Северна Македония в Скопия.

Отборът ни няма шанс да се пребори за първото място в групата, където към момента е Грузия с 10 точки, следва Северна Македония със 7, ние имаме 3, а Гибралтар е с една спечелена точка.

През октомври пък ще бъде теглен жребият за евроепйските квалификации, които ще се проведат през 2023-а. Там отборът ни ще изиграе 8 или 10 мача, в зависимост от групата си, а първите два тима от всяка група ще бъдат част от Евро 2024.