България ще играе домакинските си мачове в Разград и през 2023 година. Вицепрезидентът на футболния съюз Емил Костадинов разкри това на пресконференция, на която официално бе представена и компанията, която ще облича националите от лятото на тази година - италианците от Macron.

"Ще домакинстваме на стадиона в Разград. Има идеи за завръщане в София, но поне през тази година това няма да стане", каза Костадинов.

"Трябва да подертаем, че не е работа на федерацията да строи стадиони, а на държавата и клубовете. По принцип идеята е колкото повече качествени стадиони има, на толкова повече стадиони да играе националният ни отбор. Както се случва в Италия и в Испания, да се подтиква интересът", пък каза заместник-председателят на БФС Христо Запрянов.

Костадинов добави, че се надява стадионът на Ботев (Пловдив) да бъде готов тази година, за да може "лъвовете" да играят там.

Италианският спортен концерн Macron пък ще облича националите до 2028 година, заменяйки испанците от Joma, които доставяха екипировката досега, но сделката така или иначе изтичаше в края на годината.

"Искам да благодаря на нашите партньори за желанието да се обвържат дългосрочно с нас. Явно те виждат потенциал в нашия футбол. Лично аз съм впечатлен от качеството, така че вярвам както футболистите, така и футболната общественост ще останат доволни", каза още Костадинов.

От Macron ще осигурят и бонус при класиране на голямо първенство - нещо, което за последно се случи през 2004-а, когато България участва на европейското първенство в Португалия.