Мъжкият национален "Отбор на надеждата" завърши на шесто място на Световното първенство по футбол за бездомни хора в Сакраменто, САЩ. Това е най-доброто класиране на българския тим от деветте му участия в социалния Мондиал до момента. Националите имаха шанс да се придвижат с една позиция по-напред и да заемат петото място, но загубиха злощастно с 3:4 финалния си мач в турнира от силния състав на Коста Рика. И двата отбора бяха доста уморени и повлияни от рекордните за Калифорния през тази година температури от 42 градуса по Целзий.

И двата финални двубоя на Homeless World Cup бяха между отборите на Мексико и Чили. Трофеят при мъжете беше спечелен от чилийците, които надиграха съперника си с 5:3. Трети остана съставът на Бразилия, който победи Португалия със 7:5. При дамите Мексико спечели срещу Чили с 2:0, а трети останаха румънките.

"Отбор на надеждата" записа 7 победи и 5 загуби при участието си на световното първенство. Крайното класиране на националите в състезанието изглежда справедливо, имайки предвид че бяха надиграни от 4 от петте състава преди тях в класирането - Чили, Мексико, Бразилия и Коста Рика. Петият им неуспех беше срещу домакина САЩ в първата групова фаза на турнира. Същевременно българите победиха съставите на Република Корея, Италия, Пакистан, Индонезия, Унгария, Финландия и Литва.