Аржентина отново потъна в мъка, за да почете първата годишнина от смъртта на най-обичания си син - Диего Армандо Марадона. На 25 ноември 2020-а той издъхна в дома си в Буенос Айрес, като лекарското заключение бе масивен инфаркт.

Рано тази сутрин наше време в първенството се срещнаха Ривер Плейт и Расинг - два столични гранда, за които Диего никога не е играл. Въпреки това мачът започна с минута мълчание, а трибуните запяха името на Марадона.

Почит под различни форми имаше в цялата страна (вижте във видеото на AP).

На стадиона в другия край на града - този на Архентинос Хуниорс, десет ярки свещи горяха цяла нощ в почит и спомен за великана. Не е случайно - тук Диего стартира футболната си кариера в края на 70-те години на миналия век. А самата арена днес носи неговото име - "Естадио Диего Армандо Марадона".

Най-емоционално бе на Jardín Bella Vista - гробищния парк в края на столицата, където е погребан Диего. На деня, отбелязал първата годишнина без него, семейството се събра около мястото. Нищо, че са раздирани от спорове около това чия е вината за това Марадона да бъде оставен да почине, както и как да се раздели наследството, хората от най-близкото му обкръжение застанаха заедно край гроба.

Братът Раул Алфредо и сестрата Лилиана коленичиха и целунаха мястото.

След хората от семейството, там се явиха и адвокатите, както и медицинските лица, които се грижиха за Диего в последните му месеци.