Един от основните кандидати за закупуване на Манчестър Юнайтед - най-богатият британец Сър Джим Ратклиф, промени плана си за сделката.

Собственикът на INEOS вече предпочита да закупи само дял от акциите на клуба и се е отказал да прави сделката за пълния пакет.

Подобна сделка не би се харесала на феновете на "червените дяволи", които са твърдо против оставането на сегашните собственици семейство Глейзър.

Говорителят на Ратклиф отказа да коментира информацията, като тя сочи, че собственикът на френския Ница и колоездачния INEOS ще опита да закупи 25% от акциите. Това би му струвало около 1,5 милиарда паунда, двойно повече от сумата, за която Глейзър закупиха Юнайтед през 2005 година.

Преговорите за Юнайтед вече текат изключително дълго, а официалната информация по сделката е меко казано оскъдна. Другият кандидат за закупуване на "червените дяволи" остава шейх Джасим бин Хамад Ал Тани, който през май изпрати своята финална оферта.

Катарецът, за разлика от Ратклиф, е съгласен само на взимане на пълната власт в клуба и не би преговарял за частично закупуване на акции.