Най-богатият човек в Африка изяви желание да поеме властта на "Емирейтс", но към момента е фокусиран да развива своята компания.

Нигерийският бизнесмен Алико Данготе намекна, че е готов да закупи Арсенал през 2021 година, но само ако няколко проекта на обща стойност милиарди бъдат реализирани през тази година.

62-годишният милиардер е основател на компанията Dangote Group през 1981-а, която се занимава с производство и разпространение на различни продукти като захар, цимент, ориз, брашно и средства за риболов.

Богатството му се оценява на около 8,5 милиарда британски лири (11 милиарда долара). Към момента собствеността на Арсенал е за американеца Стан Крьонке, който взе еднолично властта на "Емирейтс" през миналата година, след като взе дял от Алишер Усманов на стойност 550 млн. паунда.

"Това е отбор, който искам да закупя един ден, но продължавам да казвам, че очаквам проекти на стойност 20 милиарда долара. Сега се концентрирам върху тях. Опитвам се да довърша изграждането на компанията си и след това бих могъл през 2021-а. Сега няма да купя Арсена, а когато кача компанията си на следващото ниво", споделя Данготе.

"Артилеристите" са в интересен период на адаптация след напускането на Арсен Венгер през 2018-а. Наследникът му Унай Емери не успя да се справи на мениджърския пост и наскоро задачата беше възложена на Микел Артета.