Алжир вкара победен гол във вратата на домакините от Катар в 107-мата минута от мача в Арабската купа и с 2:1 стигна финала на надпреварата.

Краят бе толкова драматичен, че публиката не си тръгваше от стадиона и не можеше да повярва на видяното.

Алжир водеше и вървеше към рутинна победа, но полският съдия Шимон Марчиняк изненадващо нареди да има 9 минути добавено време. Странно, при едва няколко спирания на играта и четири извършени смени. В 97-мата минута Мохамед Мунтари вкара с глава и взриви трибуните в Доха, на стадион "Al Thumama" - една от арените за Мондиал 2022. След това обаче играта продължи...

В 104-ата минута бе отсъдена дузпа за Алжир, а катарските играчи протестираха, че деветте минути отдавна са минали. ВАР разглеждаше ситуацията още близо 180 секунди, след което Юсеф Белали най-после сложи топката на бялата точка. Изпусна, но добави точно и донесе победата - 107-ма минута.

WINBET - най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

Не и преди да се изиграят още близо 2 минути и чак в 109-ата (без да има продължения), Марчиняк да се сети най-после, че мачът не може да продължава вечно.

На финала Алжир ще играе с Тунис, победил в другия полуфинал Египет с 1:0.

Турнирът не е официален от календара на ФИФА и световната централа се гневи, че в него се използва системата ВАР, извикани са съдии от Южна Америка и Европа (срещу сериозни катарски хонорари, разбира се) и се ползват дати, на които има мачове от календара на почти всяко първенство по света.

А скандалът от полуфинала е голям - временният треньор на алжирците и все още действащ играч иначе Маджид Бугера, разпалено след мача нападна Марчиняк.

"Този съдия дойде при мен и ми каза: Тренер, ще имаме девет добавени минути, а? Сякаш преговаряше с мен! Девет минути! Откъде накъде, трябваше да са най-много четири... Невероятно е какво се случи и още не мога да се зарадвам на победата."

Именно, защото мачът не е под егидата на ФИФА, вероятно няма да попадне в книгата с рекордите "Гинес". Иначе това е със сигурност най-късно вкараният победен гол в редовното време на международен мач.