Беше поредният силен спортен уикенд, много неясноти изчезнаха, една прокоба приключи, но... за играчите в традиционната ни рубрика "Трите мача за уикенда", това не бе добър рунд.

България сложи край на серия от 12 мача без победа, като спечели у дома над Чехия с 1:0. Беше приятно, при все че успехът е по-скоро за чест и утеха след много слаба година на тима ни.

Какво се случи в трите мача?

Северна Ирландия - Холандия 0:0

Голямо напрежение, голяма битка, една изпусната дузпа от Стивън Дейвис за домакините, която в крайна сметка се оказа решаваща. Победа на северноирландците ги оставяше с надеждичка в играта, сега обаче холандците са на Евро 2020. Те не блестяха, а и на "Уиндзор Парк" никога и никому не е лесно.

След две пропуснати първенства (2016 и 2018-а), "оранжевите" пак са на мястото си в елита на футбола.

 https://sja.sportradar.com/w/DirBG/16410706/0131/bg

България - Чехия 1:0

Изненадващо или не, бихме някого на футбол. Не вярвахме в отбора, което - признаваме - се оказа грешка. Българските играчи се надъхаха за този последен мач, имаха и малко късмет при няколко опасни ситуации пред вратаря Георги Георгиев, а и при гола. Положението бе най-малко спорно за засада, когато Васил Божиков реализира.

Без значение. Победата си е победа и след серия от 12 мача без такава, идва поне като облекчение. В петък ще разберем кои ще са съперниците ни на плейофа през пролетта, който ще ни даде още един шанс да идем на Евро 2020.

Мачът бе паметен заради това, че след него Ивелин Попов повече няма да носи екипа на България. След 90 срещи в него, повечето като капитан, халфът се отказва. Направи го изненадващо, но веднага се появиха желаещи да поемат лидерската роля - Краев, Десподов и т.н. Тези неща обаче се доказват на терена, не в интервюта. Та ще видим кой ще е новият водач на отбора... Ще има шанс да ни го покаже още през март в изключително важни мачове.

https://sja.sportradar.com/w/DirBG/16410822/0131/bg

Ейре - Дания 1:1

Мачът бе като финал за двата отбора, домакините притискаха и се бориха, както подобава на традицията на зелената фланелка с детелината. Ирландците обаче не успяха и ще се задоволят с бараж, докато след последния сигнал в Дъблин, датският отбор празнуваше диво класирането си. Драмата бе голяма, въпреки че 90-те минути не ни оставиха без дъх от супер качествен футбол. Но при такъв залог - напълно разбираемо е.

https://sja.sportradar.com/w/DirBG/16410832/0131/bg

Играта

Познали няма! Общо 113 от вас ни засипаха с прогнозите си, но нито един не позна и трите изхода. Победата на България се оказа най-трудното парче от ребуса, като изненада не само нас, но - очевидно - и вас.

Разбира се, позитивното е, че винаги има следващо издание, а спортният уикенд е вече съвсем близо. Очаквайте с него и новия епизод от "Трите мача", с който идва и вашият шанс да спечелите наградите ни.