Италианецът Клаудио Раниери се завръща в английската Висша лига.

67-годишният специалист е човекът, извел Лестър до титлата през 2016-а. Сензацията, която водените от Раниери "лисици" сътвориха е определяна от мнозина, като най-романтичната в модерната история на футбола, където властват огромните клубове с мултимилионни бюджети.

Раниери ще застане начело на закъсалия лондонски Фулъм.

https://sja.sportradar.com/w/DirBG/43-54571/023100

Той замения на поста бившия треньор на Левски - Славиша Йоканович. Сърбинът успя да класира Фулъм във Висшата лига след 4-годишно отсъствие от елита.

Сърбинът бе уволнен от Левски преди малко повече от 5 години, през октомври 2013-а. След тръгването си от "Герена", той направи забележителни неща в Англия, като освен Фулъм, класира и Уоптфорд във Висшата лига.

Любопитен факт е, че именно Йоканович е първият трансфер, който Клаудио Раниери прави, когато застава начело на Челси в началото на века.

Раниери ще трябва да спасява отборът на Фулъм, който за 12 кръга събра едва 5 точки. Италианецът е доказал, че може да работи със скромни отбори. Пример за това е емблематичната титла с Лестър, когато коефициентът "лисиците" да сторят това бе 5000:1.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos